Duikles in De Driesprong

Hoe leuk? Op locatie De Driesprong kregen de kinderen op woensdag 27 november eenmalig een echte duikles. Rene Breure heeft dit vastgelegd op een aantal toffe foto’s. Bekijk hier het hele album. Ook vertelt hij ons graag hoe de duikles was.

Het leek Rene Breure een leuk idee om de groep kinderen die snorkellessen volgen bij Het Startblok kennis te laten maken met het ademen onder water.Rene Breure: “En dus heb ik contact opgenomen met duikschool Divepost, in Zoetermeer. Zij hebben belangeloos  duikuitrusting en een instructeur genaamd Justin ter beschikking gesteld.”

Groot succes

De duikles was een groot succes en de kinderen genoten volop. Rene: “We zijn eerst begonnen in het ondiepe om de kinderen uitleg te geven. Een duikuitrusting heeft twee ademautomaten wat het mogelijk maakt om ieder met een kind te duiken. We hebben eerst gekeken of de kinderen geen angst hadden om te ademen onder water.”

 

Gelukkig was er niemand bang. Natuurlijk was het wel een beetje spannend, maar dat hoort erbij! 

 

Rene: “Boven water kregen ze de ademautomaat in hun mond en dat ging goed. Toen moesten ze hun hoofd in het water stoppen en er was geen angst te bespeuren sterker nog, er was een glinstering te zien in de ogen. De eerste drempel was genomen.

Uiteindelijk zijn we afgezakt naar de bodem van het ondiepe en zijn gaan zwemmen naar het diepe gedeelte van het bad. Je zag dat de kinderen genoten. Eenmaal terug in het ondiepe kregen ze zelf een duikset aan en gingen onder begeleiding weer terug naar het diepe.

Het was een top ervaring!